KOEkeloeren

Wie is wie?

Wie is wie?

Wie is wie?

Interactie met melkvee

Op Beleefboerderij KOEkeloeren delen ze niet alleen een passie voor landbouw al 4 generaties lang, maar hebben ze ook een missie om het belang van deze eeuwenoude ambacht over te brengen op jonge generaties.
De drijvende krachten achter KOEkeloeren zijn Jos Deleener en Leen Boeykens, die elkaar in 2007 leerden kennen en nu samen met hun fantastische kinderen Tuur en Marieke een prachtig gezin vormen! Als gezin hebben we onze krachten gebundeld om een brug te slaan tussen de landbouwgemeenschap en de samenleving.

Jos, opgegroeid als de zoon van een landbouwer, heeft de liefde voor het buitenleven met de paplepel  ingegoten gekregen. Van jongs af aan vond je hem al ravottend in de weiden, helpend bij de koeien en samen met zijn mama aan het werk in de tuin. Zijn passie voor de landbouw leidde hem in 2000 naar De HIK (nu Thomas More), waar hij zijn kennis verdiepte met een Graduaat in landbouw en biotechnologie, met een focus op rundvee. Na drie jaar studeren in Geel keerde hij terug naar huis, vastbesloten om samen met zijn ouders het familiebedrijf te runnen. Zijn kennis en passie voor het vak wil hij overbrengen aan de bezoekers.

 “ In een tijd waarin de landbouwsector voor talloze uitdagingen staat, willen we de complexiteit van het boerenleven laten zien en het belang van landbouw in de voedselketen benadrukken.”

Leen,   daarentegen, komt niet uit een landbouwers-familie, maar haar betrokkenheid bij sociale   activiteiten was altijd al opmerkelijk. Van hoofdanimator op de gemeentelijke speelpleinwerking tot jarenlang leiderschap bij een jeugdvereniging voor kinderen met een mentale beperking – Leen stond altijd klaar voor anderen. Haar liefde voor sociaal werk en kinderen leidde haar in 2002 naar Gent, waar ze studeerde om kleuterleidster te worden en ook haar diploma behaalde als leerkracht buitengewoon onderwijs. Ruim 17 jaar heeft Leen leservaring opgebouwd in GSBS De Oester Strijland, het schooltje van haar eigen gemeente. Eerst als kleuterjuf en nadien als zorgleerkracht in het kleuter- en lager onderwijs. Haar ervaring in het onderwijs, heeft haar doen inzien hoe beperkt de kennis over landbouw vaak is bij kinderen.

“We willen vanuit KOEkeloeren beleefboerderij, kinderen op een interactieve en educatieve manier laten kennismaken met  het boerenleven. We geloven dat het essentieel is om de waarde van landbouw en het harde werk dat ermee gepaard gaat, aan te kaarten.”

Tuur,  met technische vaardigheden die hij van zijn grootvader heeft geërfd, voelt zich helemaal in  zijn element wanneer hij aan de tractoren sleutelt. Maar nog liever dan dat, rijdt hij graag met de tractor over de velden. Zijn passie voor techniek en liefde voor het boerenleven zorgen voor een perfecte aanvulling op het familiebedrijf.

Marieke, die duidelijk de creatieve genen van haar mama heeft geërfd. Ze fungeert als een helpende hand bij tal van taken op de boerderij, waarbij ze haar artistieke skills inzet om een extra vleugje kleur aan KOEkeloeren toe te voegen. Of het nu gaat om het knutselen van materialen of het mee bedenken van leuke activiteiten, Marieke brengt haar unieke flair in alles wat ze doet.

Scroll naar boven