KOEkeloeren

Melkveebedrijf

Melkveebedrijf

Melkveebedrijf

Welkom op onze boerderij, waar landbouwgeschiedenis al vier generaties lang wordt geschreven. Sinds 1848 vormt ons ouderlijk huis het kloppend hart van deze plek, waar ooit een handvol melkkoeien, wat varkens en een trouw werkpaard het boerenleven kleur gaven.

In de jaren ’80 stonden ze voor een cruciale beslissing. De derde generatie koos ervoor om het aantal varkens te verminderen en zich meer toe te spitsen op melkveehouderij. In een bindstal molken ze een 35-tal mixt of dubbeldoelkoeien, waarbij elke koe individueel werd gemolken via een pijpleidingsysteem.

vierde generatie

De evolutie was onvermijdelijk. In het jaar 2000 verrezen de contouren van onze moderne 2×8 visgraatmelkstal en groeide onze kudde uit tot 65 Holstein melkkoeien. De vastberadenheid en toewijding aan het zuivere melktype, heeft ervoor gezorgd dat de 4de generatie momenteel een veestapel hebben van 95 melkkoeien en 50 jongvee.

Deze inzet vertaalt zich in een indrukwekkende melkproductie van meer dan 950.000 liter melk per jaar. Deze melk wordt om de 3 dagen opgehaald door de melkerij.

Onze boerderij is meer dan een melkveebedrijf; het is een harmonieuze mix van veeteelt en akkerbouw. Zelfvoorzienendheid staat centraal, waarbij we al het ruwvoer voor onze dieren zelf telen. Ons akkerbouwarsenaal omvat een diversiteit aan gewassen, waaronder mais, gras, bieten en graan.

Met een scherp oog voor duurzaamheid en de actuele klimaatproblematiek hebben we een deel van het akkerland ingezaaid met een meerjarige mengeling met vlinderbloemigen. Klavers, luzerne, cichorei en gras vormen samen een ecologische cocktail die niet alleen onze bodem verrijkt maar ook een waardevolle bijdrage levert aan het verminderen van stikstofuitstoot. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan een gezonder milieu en een duurzame toekomst voor komende generaties.

Scroll naar boven