KOEkeloeren

Educatief programma

Educatief programma

Educatief programma

Ontdek ons diverse educatieve programma, afgestemd op ieders budget en interesses.

Bij het opstellen van jouw persoonlijke programma, nodigen we je uit om activiteiten te selecteren uit beide kolommen.
Neem bijvoorbeeld onze 3-daagse optie, waarbij we aanraden maximaal 2 activiteiten met boerin Leen te kiezen voor een authentieke boerderijervaring. Vul dit aan met minimaal 2 activiteiten onder leiding van de leerkracht of externe organisatie voor een gebalanceerd en boeiend programma.

Verken de mogelijkheden hieronder en creëer een unieke educatieve ervaring die past bij jouw wensen en budget. Laat leren leuk zijn en stel vandaag nog jouw ideale educatieve reis samen!

Activiteiten

Tijdens de meerdaagse op onze boerderij hebben jullie als school de unieke mogelijkheid om een gevarieerd educatief programma samen te stellen, afgestemd op zowel het budget als de interesses van de leerlingen. De educatieve activiteiten die wij aanbieden, sluiten nauw aan bij het schoolleerplan en beloven een onvergetelijke ervaring te worden.

De activiteiten worden georganiseerd per klas, met een maximum van 25 kinderen per groep. Er zijn twee soorten activiteiten waaruit gekozen kan worden. 

  1. Ten eerste zijn er activiteiten onder leiding van boerin Leen, met de ondersteuning van de leerkrachten. 
  2. Daarnaast zijn er activiteiten die worden geleid door de leerkracht zelf of door een externe organisatie.

Bij het samenstellen van het educatieve programma voor de meerdaagse kiezen jullie uit beide groepen activiteiten.

Dit flexibele systeem stelt scholen in staat om een evenwichtig en boeiend programma samen te stellen, waarbij de kinderen niet alleen leren over het boerenleven maar ook andere educatieve aspecten verkennen.

Tijdens de vrije spelmomenten kunnen de kinderen spelen in onze tuin of op de speelzolder. De leerkrachten blijven ten allen tijden verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen.

Op onze boerderij zijn er dagelijkse taken die moeten uitgevoerd worden. Onder begeleiding van boer Jos of boerin Leen kan een groepje kinderen hierbij helpen. Een overzichtsbord in de refter geeft aan welke taken op welk moment worden uitgevoerd, dankzij een beurtrol. ‘s Avonds is er bovendien de gelegenheid om in kleine groepen deel te nemen aan het melken van de koeien, waarvoor eveneens een beurtrol wordt gehanteerd.

Aanbod met Boerin Leen

Activiteiten die worden aangeboden door KOEkeloeren onder begeleiding van boerin Leen.

Ontdek alles over melk, van bewaring tot de productie door koeien. Verken de melkstal en het koellokaal. Sluit af met het maken van een heerlijk melkdessertje of melkdrankje met tuinfruit.

💰 €3,50 per kind

Maak een eigen vers kruidenkaasje met kruiden uit de tuin en leer het kaasproductieproces kennen. Verken diverse kaassoorten.

💰 €4,50 per kind

Ontdek soorten zuivel, bespreek de gezondheid van zuivel en maak zelf natuurlijke of fruitige yoghurt.

💰 €4,50 per kind

Leer over de oorsprong van mattentaarten, ontdek wat “matten” zijn en bereid je eigen mattentaartje.

💰 €6,00 per kind

Verken het maïsveld, ontdek verschillende maïssoorten en sluit af met het maken van popcorn.

💰 €3,50 per kind

Maak kennis met graansoorten en leer over producten die van graan worden gemaakt. Bak je eigen broodje.

💰 €5,00 per kind

Onderscheid suiker- en voederbieten, leer over perspulp en ontdek het rooiproces. Proeven van een suikerbiet. Welke soorten suikers bestaan er?

💰 €3,50 per kind

Leer over aardappelsoorten, de betekenis van ploegen, eggen, poten en rooien. Verwerk zelf aardappelen tot frietjes.

💰 €4,50 per kind

Ontdek landbouwmachines, gereedschappen en voer diverse klusjes uit om de techniek op de boerderij te begrijpen. Maak een ritje met de tractor.

💰 €3,50 per kind

Steek de handen uit de mouwen in de educatieve moestuin en voer seizoensgebonden taken uit. Verwerk de groenten tot een heerlijk slaatje, soep, …

💰 €4,50 per kind

Aanbod door de Leerkracht

Activiteiten die worden aangeboden door KOEkeloeren onder begeleiding van de leerkracht.

Volg een plattegrond en ga op ontdekkingstocht op de boerderij. Los vragen op en leer meer over het boerderijleven tijdens deze interactieve wandeling.

💰 €2,00 per kind

Toon je boerenvaardigheden in diverse activiteiten en speel tegen andere teams om de beste boer of boerin van KOEkeloeren te worden. Een gevarieerde en teamgerichte ervaring. (aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen)

💰 €3,00 per kind

Verken de omgeving rondom de boerderij en identificeer gewassen op de akkers met behulp van foto’s. Een interactieve manier om meer te leren over de diverse gewassen.

💰 €2,00 per kind

Speel golf in de weides tussen de koeien. Probeer in zo min mogelijk slagen alle holes te bereiken, maar vermijd de koeienvlaaien voor extra uitdaging en plezier.

💰 €2,00 per kind

Los puzzels en raadsels op in deze ludieke escaperoom en kraak de code om te ontsnappen. Een speelse en uitdagende activiteit die de samenwerking en denkvaardigheden bevordert. (Aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen)

💰 €3,00 per kind

Verken de akkers en ontdek de verscheidenheid aan bermplanten. Gebruik zoekkaarten om te bepalen welke planten vrienden of vijanden van de akker zijn.

💰 €2,00 per kind

Aanbod door organisatie

Activiteiten die worden aangeboden door een externe organisatie onder begeleiding van de leerkracht.

* COMING SOON *

Voorbeeld

Tweedaagse met één overnachting:

2 activiteiten: 1 met boerin Leen en 1 andere activiteit

Driedaagse met twee overnachtingen:

4 activiteiten: Max 2 met boerin Leen en min 2 andere.

Vierdaagse met drie overnachtingen:

6 activiteiten: Max 3 met boerin Leen en min 3 andere.

Vijfdaagse met vierovernachtingen:

8 activiteiten: Max 4 met boerin Leen en min 4 andere.

Scroll naar boven